“İsrail güçleri “

Kıymetli dostlar sanırım teknolojinin bu kadar yaygın hale gelmiş olması ile birlikte psikolojinin bir klasiği haline gelmiş olan şu ifadeyi hepimiz duymuşuzdur: “düşünceler duyguları etkiler ve duygular da davranışları” peki duymuş olduğumuz bu ifadenin ne demek olduğunu bilerek düşüncelerimize bu bağlamda çeki düzen veriyor muyuz yani klasik tabirle zihnimizden geçenlere ve ağzımızdan çıkanlara mukayet oluyor muyuz?

Filistin meselesi yani Aksa mücadelesi söz konusu olduğunda baş belası konumdaki sömürgeci zihniyetleri ifade edebilmek için genellikle maalesef ki güç atfeden ifadeler kullanıyoruz, farkında olmadan. Yani bu ne demek oluyor? “İsrail güçleri ” ya da “işgalci güçler ” tarzında ifadeler kullanıyoruz yani işgalcilerle güç kavramını aynı ifade içerisinde kullanıyor ve daha en başında mücadelemizdeki motivasyonumuzu farkında olmadan aşağıya çekiyoruz ve zihnimize karşı tarafın güçlü olduğuna dair mesaj göndermiş oluyoruz.

Şimdi soru şu: “Zihninize bile karşı tarafın güçlü olduğuna dair mesaj gönderirken karşı tarafla gerçekten mücadele eder misiniz?”

Şunu kabul etmeliyiz ki karşımızda herhangi bir güç yok çünkü bir güce sahip olmak işgalci olmak ya da sömürgeci olmak değildir hele ki insanların vatanına çöreklenip orada bozgunculuk çıkartmak hiç değildir dolayısıyla da ortada herhangi bir güç göremiyorum ve görememeliyiz.

Bir güçten bahsedeceksek eğer bu güç ne pahasına olursa olsun tüm yokluklara rağmen vatanını ve milletini müdafaa etmekte olan Filistin halkına aittir çünkü varlık içerisinde herkes mücadele edebilir mesele yokluk içerisinde mücadele edebilmektir. Filistin halkı şanlı direnişlerinde tam da bunu yapıyorlar.

Diğer bir soru ise şu: “Peki biz üzerimize düşeni yapıyor muyuz?”

YAZAN: Zeynep EROL