Selamünaleyküm Levent Bey öncelikle röportaj teklifimizi kabul etmiş olduğumuz için teşekkürler. Dilerseniz ilk olarak okuyucularımız için Levent kimdir kısaca bahsedelim.
Osmaniye İli’nin Toprakkale İlcesi’nin Türkmen Beldesi’nde yaşayan fırıncı bir babanın ve ev hanımı bir annenin en büyük evladıyım. 2 erkek 1 kız, 3 kardeşiz.
Nasıl bir çocukluk ve yetişkinlik geçirdiğinizden bahsedebilir misiniz?
Çocukluğumu fazla yaşayamadım. 12 yaşında metal demir doğrama atölyesinde çıraklığa başladım okul tatillerinde gider çalışırdım. Yetişkinlik sürecimde ise 18 yaşına geldiğimde ülkemizin farklı illerinde çalışmaya başladım. Manisa-izmir arası içme suyu boru hattinda daha sonra Yalova Altınova’da Osmangazi Köprüsü’nün yapımında daha sonra ise Gümüşhane Aşkale Çimento şantiyesinin yapımında vs. çalıştım. Kısacası çocukluk ve yetişkinliğim hep çalışmakla geçti.
Bu mesleği seçmeye nasıl karar verdiniz? Çocukluk hayaliniz miydi yoksa hayat akışı içerisinde gerçekleşen bir süreç miydi?
Uzman Çavuşluk çoçukluğumdan buyana hayalimdi. Askerlik sevdiğim ve arzuladığım şanlı, kutsal bir görevdi, vatanım, devletim ve milletim için daima en önde savaşmaktı. Benim için onur verici bir meslekti.
Bir seçim hakkınız olsaydı ve zamanı geriye sarabilseydiniz aynı şeyleri tekrar yaşamak ister miydiniz yoksa farklı bir meslek tercih edip daha sakin bir yaşam mı isterdiniz?
Eğer zaman geriye alabilseydim hiç düşünmeden yine asker olurdum. Gerekirse vatanım, devletim ve milletim için kendimi feda ederdim. Çünkü vatansız gelecek olmaz ve bir çocuk babasız da büyür lakin vatansız büyüyemez.
Silah arkadaşlarınızdan hala görüşmekte olduğunuz kişiler var mı?
Evet silah arkadaşlarımla görüşüyorum. Ziyaretime geliyolar. Beni hiç bi zaman yalnız bırakmıyorlar. Onlar benimle ben onlarla her zaman birlikteyiz.
Askerlik, gazilik ve şehitlikle ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?
Askerlik zor ve gururlu bi meslek. Gazilik onur verici, şanlı ve şerefli bir mertebe. Her askere nasip olmaz. Şehitlik Peygamber efendimizden sonra Allah katında en büyük mertebe. Topraklarımızda rahatça yaşayabiliyorsak bunu önce şehitlerimize sonra gazilerimize ve daha sonra kahraman askerlerimize borçluyuz.
Toplum gaziler konusunda gerçekten duyarlı mı?
Toplumun büyük bir kısmı, %80’i gazilerimize karşı duyarlı ama %20’lik gibi bir kısım da maalesef duyarsız davranabiliyor.
Gazi olduktan sonra hayatınızda neler değişti?
Gazi olduktan sonra hayatımda şunlar değişti; Mesleğimi uzun bir zaman yapmaya kararlıydım yaralandıktan sonra yapamadım ve devletimize hizmetim yarım kaldı, vücudumda ortopedik kısıtlamalar başladı ama ilerleyen zamanlarda tedavilerle bu durumu aşacağıma inanıyorum.
Bizzat şehadetine şahit olduğunuz silah arkadaşınız var mı? Varsa o an ve sonrasında olanlardan bahsedebilir misiniz?
Bizzat şehadetine şahit olduğum bir silah arkadaşım olmadı.
Mesleğinize, gazilik ve şehitliğe bakış açınız nelerdir?
Mesleğimi severek ve isteyerek yapıyordum. İnşallah tedavilerimin sonunda tekrar dönmeyi ve kamuflajımı tekrar giymeyi istiyorum. Gaziliğe bakış açım şöyle: Tabii ki gazilik bir şereftir benim için ama vatanıma olan hizmetim yarım kaldı bunun için üzgünüm. Güzel vatanımız için yapılacak çok şeyin olduğuna inanıyorum. Şehitliğe bakış açım ise şöyle: “Ölürsek şehit kalırsak gazi.” anlayışıyla görev yaptım ama şehitlik nasip olmadı.
Röportaj teklifimizi kabul etmiş olduğunuz için tekrar teşekkürler. Allah bu kutlu davada bulunduğunuz gazilik mertebesini hayırlı kılsın. Sizlerin hakkını ödeyemeyiz.
RÖPORTAJ: Başak AZAKLI
Vesile Dergi Sayı 5
Eylül 2021